Fotograf: Daniel Grönbek / Borås Basket

Inför: Djurgården Basket-Borås Basket

SBL har haft jullov men rivstartar ikväll med full omgång och bland annat med Djurgården Basket-Borås Basket i Brännkyrkahallen. Här är senaste nytt inför matchen!

🏀 DJURGÅRDEN BASKET 🆚 BORÅS BASKET 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Fredag 27 december, kl 19:04
🌍 Brännkyrkahallen, Stockholm
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Det råder någon form av kris hos SBL-nykomlingen Djurgården. Från början smiddes storslagna planer inför just fredagens match mot Borås Basket. Den skulle spelas på Hovet – en arena med kapacitet på cirka 8 000. Sedan började det gå sämre på alla plan. Snabbt. Klubben justerade sina planer och flyttade matchen till Kungl. Tennishallen. Sedan dröjde det inte länge innan Fryshuset, 08 Stockholms gamla hemvist, var bokad som matcharena. Och till sist, bara här om dagen, kom besked om att matchen ska spelas i Brännkyrkahallen. Den utvecklingen är dessutom ganska talande för hur klubbens ekonomi verkar ha fallit ihop under den korta tid som Djurgården funnits i SBL.

Men trots detta så är det givetvis match mellan Djurgården och Borås denna fredagskväll. Borås tränare Henrik Svensson har som vanligt svårt att ta lätt på någon uppgift.
– Jag tycker alltid att känns lite osäkert hur en match ska bli när man kommer direkt från ett break. Man vet inte riktigt hur laget ska reagera, man har en lång bussresa i benen, så det är en fördel att spela en sådan match hemma.

Det blir naturligtvis speciellt för spelarna i båda lagen att spela den här matchen. Om de ägnar några tankar åt situationen vill säga. Djurgården krisar inte bara utanför planen. På densamma är det minst lika illa ställt. Efter att man på ren inspiration vunnit premiärmatchen i Kungl. Tennishallen så har laget bara mäktat med en enda vinst under hela hösten. Sist i tabellen är man med andra ord, medan Borås Basket kan stoltsera överst av alla. Men det gäller att inte släppa in underskattningen.
– Vi måste klara av att hålla fokus och att stå emot den energi som Djurgården kommer att komma ut med. Sedan gäller det spela bra försvar på framför allt Challe Barton, Lazar Radosavljevic och Derrick Wilson. Challe är en av Sveriges bästa pointguards, säger Henrik Svensson.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

LÄGET I LAGEN:❓
Djurgården väntas ställa upp med i princip bästa möjliga lag.

Borås ser också ut att komma till spel med ordinarie manskap, endast Edvin Larsson saknas.

LÄS MER: 📒
Djurgårdens hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget