Fotograf: Bildbyrån

Inför: Jämtland Basket-Djurgården Basket

Oerhört viktig match som utspelar sig i Jämtland under tisdagskvällen när åttan Jämtland Basket tar emot jumbon Djurgården Basket. Matchen kan du se på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 DJURGÅRDEN BASKET 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Tisdag 7 januari, kl 19:04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Både Jämtland och Djurgården behöver en seger av liknande, men ändå väldigt olika anledningar. Sedan turbulensen runt Djurgårdens ekonomiska problem har laget verkligen blandat och gett och visat upp både toppar och dalar.

Första matchen efter uppmärksamheten tog man emot Wetterbygden på hemmaplan och åkte på däng med nästan 30 poäng för att sen bara förlora med tre poäng mot Borås, vinna mot Nässjö med 14 poäng och slutligen förlora mot Södertälje med bara 97-96. Vilket Djurgården dyker upp idag?

Helt klart inser Djurgården att ligga på sista plats i SBL med två matcher upp till Nässjö Basket och tre upp till både Umeå och Jämtland, samt med en match mer spelad, har man inte råd att sladda efter mycket mer i tabellen.

Men det gagnar som sagt inget av lagen att gå in med ett ”vi måste vinna” tänk för det skapar bara ångest. Rubriker som ”måsten” och ”kriser” får media hålla sig med, vi behöver ta en dag i taget och inse att det finns gott om tid att reparera situationer vi satt oss i. Vi har ifrån Jämtlands sida de senaste veckorna försökt tona ner alla ursäkter med skador etcetera. Skadorna kvarstår, ingen skadad ansluter idag och Wayne Martin är i skrivande stund inte spelkar.

Södertälje slog Djurgården med en poäng i förra veckan med bara fem spelare ifrån den fasta roteringen. Resten av spelarna på bänken var både unga och oerfarna. Södertälje gjorde samma sak mot Köping igår som var fulltaliga och Södertälje fortsatt ansträngt på grund av skador. Jämtland har sex spelare med stor erfarenhet och hög kompetens, Södertälje vann med fem. Vi måste ta ett blad ur Södertäljes Play-Book och maxa ut vis-á-vis det material vi har. När vi gör det och ändå förlorar ändå kan vi tycka synd om oss själva – inte förr.

Djurgården har åtta spelare med lång erfarenhet ifrån SBL eller är importer. Med tanke på den spelartrupp man har borde man kanske inte ligga där man ligger, men Jämtland skall passa sig jäkligt noga för att kasta pil i kuvös eftersom det gäller även oss. Flera SBL-coacher jag pratar med vet att en dag Djurgården hittar flytet kan de garanterat tävla med precis alla i SBL.

Vi är väl förberedda på att Djurgården snart kommer att börja spela med allvarlig desperation och det gäller att ta dem på extremt allvar i samtliga matcher de har kvar för så fort ”nedflyttningen” börjar bli mer påtaglig kan de blir jobbiga att hantera. Desperata idrotts lag eller skadade djur ska man inte leka med.

Text: Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland Basket

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtlands nyförvärv Wayne Martin är i skrivande stund inte spelkar.

Djurgården kommer troligen till spel utan Adam Ramstedt.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Djurgårdens hemsida inför matchen

Dela inlägget