Här är Sveriges 24-mannatrupp inför EM-kvalet

Förbundskapten Vedran Bosnic har tagit ut 24 spelare inför det stundande EM-kvalet i basket i september. Truppen ska skalas ned till 18 spelare som bjuds in den 31 juli till träningsläger.

Read more

Södertälje får kvala till Champions League

Nu är det klart att de regerande svenska mästarna Södertälje Kings får kvala för en plats i nystartade Basketball Champions League.

Read more

Kulturbäraren stannar i Malbas

Nu är det klart att Fredrik Larsson fortsätter sin basketkarriär i Malbas Basket.
– Han kommer att få en nyckelroll i laget, säger Malbas headcoach Henrik Svensson.

Read more
 • 140827 Sveriges tränare Vedran Bosnic biter på naglarna under basketmatchen i EM-kvalet mellan Sverige och Slovakien den 27 augusti 2014 i Borås.
Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

  Här är Sveriges 24-mannatrupp inför EM-kvalet

  Förbundskapten Vedran Bosnic har tagit ut 24 spelare inför det stundande EM-kvalet i basket i september. Truppen ska skalas ned till 18 spelare som bjuds in den 31 juli..

 • 160428 Södertälje jublar under final fyra av sju mellan Norrköping och Södertälje i Basketligan den 28 april 2016 i Norrköping.
Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN / Cop 111

  Södertälje får kvala till Champions League

  Nu är det klart att de regerande svenska mästarna Södertälje Kings får kvala för en plats i nystartade Basketball Champions League. Under onsdagen möttes styrelsen för BCL i tyska..

 • 160317 Malbas Fredrik Larsson mot Södertäljes Toni Bizaca och Aaron Anderson under basketmatchen i Basketligan mellan Malbas och Södertälje Kings den 17 mars 2016 i Malmö.
Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

  Kulturbäraren stannar i Malbas

  Nu är det klart att Fredrik Larsson fortsätter sin basketkarriär i Malbas Basket. – Han kommer att få en nyckelroll i laget, säger Malbas headcoach Henrik Svensson. Under tisdagen..

 • sjolin_kings

  U20-landslagsman förlänger med Kings

  Mästarna Södertälje Kings har idag förlängt kontraktet med U20-landslagets pointguard Henrik Sjölin. Den unge pointguarden (född-97) debuterade för Södertälje Kings förra säsongen. Merparten av matcherna spelade han i Södertäljes..

 • basketpodden_nylogga

  Basketpodden: ”Draft’n trade”

  Jakob och Henrik pratar NBA-draften och Ibaka-traden. Gabriel och Henrik pratar om Rose-traden, Hill/Teague/Thad och Ibaka-traden. Här kan du lyssna på alla tidigare avsnitt!

 • 151128 Nässjös Cole Darling och Södertäljes Mike Joseph under basketmatchen mellan Södertälje och Nässjö i Basketligan den 28 november 2015 i Södertälje.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN / kod JL / 135500

  Stjärnan lämnar Nässjö – klar för Norrköping

  Idag blev det klart att Cole Darling som gjorde stor succé i Nässjö Basket i fjol, lämnar Småland för spel i Norrköping Dolphins. – Cole är en väldigt mobil..

 • 160108 KFUM Nässjös Dartaye Ruffin under basketmatchen i Basketligan mellan ecoÖrebro och KFUM Nässjö den 8 januari 2016 i Örebro.
Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

  Stjärncentern stannar: ”Vi trodde inte det var möjligt”

  Det blir en tredje säsong i Nässjö Basket för den 25-årige amerikanen Dartaye Ruffin. Under onsdagen enades parterna om ett nytt ettårskontrakt över säsongen 2016/17. Nässjö Basket har gjort..

 • 151128 Södertäljes Davis Lejasmeiers under basketmatchen mellan Södertälje och Nässjö i Basketligan den 28 november 2015 i Södertälje.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN / kod JL / 135500

  Davis återvänder till mästarna

  Den lettiske guarden Davis Lejasmeiers, 25, är klar för ytterligare en säsong med Södertälje Kings. Den fjärde pusselbiten i Södertälje Kings lagbygge blir den 25-årige guarden Davis Lejasmeiers, som..

 • 151002 Umeås tränare Jesper Gustavsson innan matchen i Basketligan mellan Sundsvall Dragons och Umeå BSKT den 2 oktober 2015 i Sundsvall.
Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / 74140

  Nordamerikansk powerforward klar för Umeå

  Umeå BSKT har gjort klart med sin andra import inför den tredje säsongen i Basketligan herr. In kommer Josh Wolfram, en 208 centimeter lång powerforward från Thompson Rivers University..