Gå till vanliga hemsidan
Foto: Bildbyrån
Marks coach Karin Inger var nöjd med sitt lags insats i lördags: - Många saker föll på lite bättre plats.

Onsdag 28 Mar 2012 10:16

Inför: Semifinal #3 28/3

Ikväll spelas de tredje semifinalerna i Basketligan dam. Telge har 2-0 i matcher mot Sallén, och kan vid seger avancera till final. Desto jämnare i mötet mellan Northland - Mark, där står det 1-1 i matcher.


NORTHLAND - MARK:

Var: Pontushallen, Luleå.
När: Onsdag 28/3 klockan 19:00.

Det var kniven mot strupen för Mark i lördags, efter den mycket svaga insatsen i den inledande semifinalen förra måndagen. Mark, som endast förlorat två matcher på hemmaplan under hela säsongen tog sig samman och vann med 74-68. Detta gör att det nu är utjämnat till 1-1 i matchserien.
– Det var en skön hemmavinst vi kämpade oss till i lördags, och lika skönt att veta att vi får spela en match till hemma i Kinnahallen oavsett hur tredje matchen går. Det är svårspelat i Pontushallen, lika svårt som Northland tycker att det är att spela hos oss. Många saker föll på lite bättre plats i senaste matchen, och vi är fast beslutna om att göra en så bra match vi kan i Luleå, säger Marks coach Karin Inger till förbundets hemsida.

– Vi har haft besvär med Mark under säsongen och hade tre raka förluster mot dem innan semifinalerna drog igång, och just hemma i Kinna är de ruskigt svåra att rå på. Därför är våra hemmamatcher så väldigt viktiga, vinner vi bara dem så är vi vidare till final, säger Northlands coach Maria Näsström och fortsätter:
– I lördags blev returtagningen vårt stora fall, vi var inte ens nära att matcha Mark under korgarna. Returtagningen är alltid viktig mot Mark, de är ett hårt kämpande lag och vi behöver hjälp av många spelare för att kunna vinna kriget i färgen.


TELGE - SALLÉN:

Var: Täljehallen, Södertälje.
När: Onsdag 28/3 klockan 19:00.

Efter de två inledande matcherna som Telge vunnit med 87-59 och 86-54 finns det inte mycket som talar för att Sallén ska ha något att säga till om ikväll. Storfavoriten Telge är för bra, och utan sin pointguard Erika Valek väger Sallén för lätt. Dessutom har både Felicia Nekmouche och Johanna Alexandersson haft problem med sjukdom.
– Förra matchen fick flera spelare kliva in i nya roller och det säger sig själv att det inte är lätt gjort i en semifinal. Spelarna gjorde ändå en hedersam insats men vi har definitivt mer att ge, säger Salléns coach Jenny Håkansson.

I Telge gör eventuellt Paulina Hersler comeback efter ett års skadefrånvaro. Enligt klubbens hemsida har Paulina kommit så långt att hon sedan en tid tillbaka tränar för fullt med laget och är ombytt under matcherna.

Telges lagkapten Sally Kabengano vet hur Sallén borde spela, för att om möjligt ha en chans att ta matchserien vidare.
– Om jag vore dem skulle jag spela zon och pressa. Det är en chansning. Men de har inget att förlora och måste spela alla kort, säger hon till LT.se.

Skriv en kommentar